Data dokonania wpisu
| 2012-07-31 |
---|
Data ostatniej modyfikacji wpisu
| 2012-07-31 |
---|
Numer identyfikacyjny wpisu
| 216 |
---|
Opis decyzji
| Decyzja Prezesa UOKiK nr DNR-1/43/2012 z dn. 16 kwietnia 2012 r. |
---|
Rozporządzenie
| |
---|
Działania organów celnych
| |
---|
Nazwa produktu
| Rozpałka do grilla i kominka 500 ml |
---|
Kod wg Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (PKWiU)
| 19.20.29.0 Oleje smarowe otrzymane z ropy naftowej; preparaty z ciężkich frakcji, gdzie indziej niesklasyfikowane |
---|
Model
| |
---|
Kod produktu (EAN)
| 5907771449180 |
---|
Opis
| Rozpałka do grilla i kominka jest pakowana w butelki o pojemności 500 ml wykonane z tworzywa sztucznego, które są zaopatrzone w zamknięcie utrudniające otwarcie przez dzieci oraz wyczuwalne dotykiem ostrzeżenie o niebezpieczeństwie („Δ”). Na opakowaniu przyklejona jest etykieta, na której znajdują się następujące informacje w języku polskim: nazwa produktu: „rozpałka do grilla i kominka”, dane przedsiębiorcy: „Dystrybutor: Dancook sp. z o. o., 72-100 Goleniów, ul. Szczecińska 8a/6, www.dancook.pl, fax + 48 91 350 1192, tel. + 48 91 350 11 91”, informacja: „Podpałka do grilla zgodna z EN 1860 – 3”, wskazanie pojemności „500 ml”, jak również informacje o sposobie użycia, niezbędne ostrzeżenia oraz kod kreskowy: 5907771449180. |
---|
Kategorie konsumentów narażonych na niebezpieczeństwo wynikające z używania produktu
| |
---|
Kraj wytworzenia produktu
| Polska |
---|
Zdjęcie produktu
| | IMG_5213.jpg | zdjęcie 1 | | IMG_5214.jpg | zdjęcie 2 | | IMG_5215.jpg | zdjęcie 3 | | IMG_5216.jpg | zdjęcie 4 |
|
---|
Wytwórca w UE
| |
---|
Wytwórca spoza UE
| |
---|
Przedsiębiorca występujący jako wytwórca
| |
---|
Osoba naprawiająca lub regenerująca produkt
| |
---|
Przedstawiciel wytwórcy
| |
---|
Importer produktu
| |
---|
Inny przedsiębiorca mający wpływ na bezpieczeństwo produktu
| Dancook sp. z o.o. ul. Prosta 35, 72-100 Łozienica (dawnej ul. Szczecińska 8a/6, 72-100 Goleniów) |
---|
Rodzaj i zakres zagrożeń stwarzanych przez produkt
| |
---|
Określenie środków, jakie przedsiębiorca lub organ kontroli zastosował do produktu
| Prezes UOKiK na podstawie art. 24 ust. 4 pkt 2 lit. c ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów w przypadku produktów, które zostały wprowadzone na rynek nakazał przedsiębiorcy ostrzeżenie konsumentów o zagrożeniu stwarzanym przez te produkty w trzech kolejnych wydaniach gazety o zasięgu ogólnopolskim |
---|
Inne informacje jakie mają znaczenie dla bezpieczeństwa produktu
| Produkt stwarza zagrożenie ze względu na zaniżoną temperaturę zapłonu |
---|